CRVENA STRAST

8,000 RSD
POZOVITE NAS DA NARUČITE 063.1527.909

Marinò, iz 2015. godine, je sjajna kupaža Merlot, Cabernet Sauvignon, i Raboso - autohtona sorta grožđa u okolini Venecije i Treviza. Marino je svileno vino, sa kompleksnom strukturom, snažnim taninima, visokim procentom alkohola, ali je pak veoma pitko, sa elegantnim završetkom. 

Sangue del Diavolo (Djavolja krv), iz 2014. godine, je 100% Raboso Piave. Odlezava 24 meseci u bariku, te klizi kao svila, topi se ustima, puni ih ukusima, aromama, na snažan a opet delikatan način. 

Notti di Luna Piena (Noći punog meseca), iz 2012. godine, je takođe 100% Raboso Piave - još kompleksnije, jače, temperamentnije, ali istovremeno baršunasto, elegantno, prefinjeno, "ukroćeno" savršenom izradom, odležavanjem od 36 meseci u bariku i mirovanjem u boci. Ovo je veoma luksuzno, bogato vino, sa posebno kompleksnom strukturom, svilenim završetkom, i jakim ukusom. 

Sva tri vina u ovoj selekciji podsećaju na trešnje, višnje, divlju kupinu, šljivu, sa notama cimeta, vanile, duvana, ljubičice i bibera. Odlično idu uz meso, posebno uz divljač, meso koje je začinjeno, uz zrele i jake sireve, kao i sa masnim jelima, jer kiselost vina se sa njima savršeno uklapa.

U malom selu Rai, kod San Polo di Piave, u okolini Treviza, ima jedna legenda.
Prema njoj đavo dolazi u selo svake noći kada je pun mesec, i spušta jednu nogu na zvonik a drugu na crkvu starog manastira.

Jedini lek protiv nesanice koju đavo donosi je jako crveno vino od grožđa poznatog po svom "đavoljem" karakteru - Raboso di Piave.

 

Ovo grožđe, autohtono za područje oko Venecije i Treviza, čije korene nalazimo u antici, je puno, jako, ljutito, a vino koje daje je robustno i divlje. Plinije Stariji je u svom čuvenom delu Naturalis Historia opisao Raboso kao vino koje je “crnje od provalije”. Marko Polo, koji je veoma voleo Raboso i koji ga je nosio na svoje avanture, opisao je ovo vino kao "rasni konj koga je teško pripitomiti" - po prirodi veoma temperamentno, strastveno, neukrotivo. Mlečani su posebno cenili ovo vino jer se nije kvarilo i davalo im je snagu tokom dugih putovanja morima. Stoga mu je nekoliko vekova nadimak bio "vino za putovanja", i bilo je jedino vino koje je Mletačka Republika izvozila do Kine. 


Vinarija Ca di Rajo, koja se nalazi u manastiru, sa crkvom i zvonikom iz 12. veka, pravi vino za te besane noći: veličanstveni Marino' iz 2015. godine, Sangue del Diavolo, iz 2014. godine, i Notti di Luna Piena, iz 2012. godine. Sva tri vina u ovoj kolekciji imaju arome koje podsećaju na leto: trešnje, višnje, šumsko voće, divlje kupine, šljive, sa delikatnim notama cimeta, vanile, duvana, ljubičice i bibera.

Marino' je dobilo ime po osnivaču Ca di Rajo vinarije, Marino Cecchetto, koji ima 87 godina. Iako sada vinariju veoma uspešno vode njegovi unuci, Marino je i dalje svaki dan, ceo dan među svojim voljenim vinogradima. Ove godine će biti njegova 80-ta berba, a svaku berbu i dalje zove "prvi poljubac", jer kaže da je to jednostavno tako, svaki put ima isti osećaj, istu zaljubljenost i radost, kao prvi put. 

Vina su crna, kao đavo, puna tanina, kiselosti, ukusa, kompleksnosti, ali i prefinjena, elegantna, klize kao baršun zahvaljujući neverovatnoj obradi, sušenju, odležavanju u bariku i mirovanju u boci.

 

“Dijabolične sile se upliću u magični zagrljaj pun energije i misterije. U noćima punog meseca, sa jednom nogom na kuli Rai a drugom na zvoniku crkve, pojavljuje se đavo. Crn je, kao crno vino. Moćan i ljutit, ogromnom tamom natkriva zemlju i vinograde. Gleda ih odozgo, sumpornim i zaljubljenim pogledom, a onda ih ostavlja i odlazi. Ovaj Raboso je njegov i mora da miruje, u tihom drvetu, čak i kad ga Mesec poziva na svoje nebesko nepce."


Deo legende iz sela Rai, San Polo di Piave, Trevizo

 

YOU MIGHT ALSO LIKE

CRVENA STRAST

8,000 RSD

Tri kompleksna, intrigantna, strastvena i potpuno nova vina!

VIŠE INFORMACIJA

LJUBAVNICI IZ VERONE

10,000 RSD

Za ljubitelje crvenih vina, četiri kraljevska vina iz Verone!

VIŠE INFORMACIJA

ODUŠEVLJENJE SA JEZERA GARDA

5,500 RSD

Četiri bela Scriani vina, sa obala Jezera Garda, su pravi izbor za najbolje letnje osveženje!

VIŠE INFORMACIJA

PENUŠAVO OSVEŽENJE

5,000 RSD

Za ljubitelje mehurića, dobrog raspoloženja i veselja, imamo poseban predlog sa četiri izvrsna penušavca koji će vam zagolicati nepca, oduševiti ukusom i rashladiti svežinom!

VIŠE INFORMACIJA

SPUMANTE BRUT V.S.Q.

1,600 RSD

Ekskluzivan, drugačiji, sasvim poseban

VIŠE INFORMACIJA

ROSATO frizzante

1,200 RSD

Osvežavajuće roze uživanje!

VIŠE INFORMACIJA

MITO’

1,200 RSD

Idealan za sve prilike i ukuse!

VIŠE INFORMACIJA

PROSECCO Superiore Docg Valdobbiadene Millesimato Extra Dry

1,600 RSD

Luksuzan, intensivan i elegantan prosecco

VIŠE INFORMACIJA

PROSECCO Doc Treviso Extra Dry

500 - 700 RSD

Veliko uživanje u malim pakovanjima!

VIŠE INFORMACIJA

AMARONE Della Valpolicella Classico

4,000 RSD

Kralj vina iz Verone - za one koji znaju šta je najbolje!

VIŠE INFORMACIJA

CARPANE'

3,000 RSD

Sigurno ćete se zaljubiti u ovo vino - već posle prve čaše!

VIŠE INFORMACIJA

Valpolicella RIPASSO Classico Superiore

2,000 RSD

Samo jedna flaša ovog izvanrednog baby Amarone vam sigurno neće biti dovoljna

VIŠE INFORMACIJA

VALPOLICELLA CLASSICO

1,500 RSD

Klasika iz Verone, ovo vino će postati vaš omiljeni kućni prijatelj

VIŠE INFORMACIJA

LUGANA

2,000 RSD

Savršeno elegantno belo vino za ljude sa prefinjenim ukusom.

VIŠE INFORMACIJA

PINOT GRIGIO

1,500 RSD

Izuzetno suv, rezak i osvežavajući!

VIŠE INFORMACIJA

CUSTOZA

1,500 RSD

Zanimljivo, delikatno, fantastično belo vino!

VIŠE INFORMACIJA